kuva

kuva

perjantai 14. lokakuuta 2011

Palaverin paikka

Meillä oli eilen palaveri Helmin asioista! Palaverin oli tarkoitus olla päiväkodissa, mutta neidin flunssan (ja isän) vuoksi se meillä pidettiin kotona. Tällainen Helmi-palaveri järjestetään kaksi kertaa vuodessa, että kaikki hoitavat tahot pysyvät ajan tasalla. Tiedetään missä mennään ja mitä on tulossa. Palaveriin osallistuu päiväkodin väkeä: Helmin omahoitaja, ryhmän lastentarhanopettaja, päiväkodin johtaja (joka tuurasi kiertävää erityislastentarhaopettajaa), terapeutit: musiikki ja fysio, kaupungin vammaispalvelupuolelta vammaispalveluohjaaja sekä nyt uutena koulusta opettaja ja tietysti me vanhemmat ja Helmi itse!

Mielestäni tämä palaveri on aivan loistojuttu! Aika harvoin on sellainen tilanne, että kaikki Helmiä lähellä olevat tahot istuvat saman pöydän ääreen. Näin vältytään myös siltä, että tieto muuttuisi matkalla! Ja jokainen saa tuoda mielipiteensä esille. Voi tulla joskus jopa hyviäkin ideoita! :)  Eilen tosin Helmi oli niin paljon äänessä, että meinasi mennä ihan yksinpuheluksi! Mietinkin jo, että uskallanko sulkea lapseni toiseen huoneeseen, vaikka pöytä on täynnä lastenhoitoalan ammattilaisia. Iskä mietti teippiä suun eteen…  Kamalan huonosti tuntuu olevan tyttö kasvatettu: puhuu päälle eikä kuuntele ollenkaan. Tästähän voi vastuun helposti sysätä päiväkodin niskaan… me vanhemmat kun olemme hyvin hiljaisia ja korrekteja tyyppejä!

Mutta saatiin me lopulta palaveri vedettyä läpi ja Helmikin pysyi samassa huoneessa, ilman teippiä… (teippaamisesta ei muuten saa rangaistustakaan – luin aamulla lehdestä!)

Eilisen tärkeintä antia oli se, että me saimme varmuuden omille mietinnöillemme: Helmi on vielä seuraavankin toimintakauden päiväkodissa. Koulu aloitetaan vasta syksyllä 2013. Tosin Helmi ja Terhi vierailevat koulussa ensi kaudella ja koulu vierailee päiväkodissa. Näin tulevat ihmiset ja ympäristö tutuksi jo etukäteen ja tuleva muutos on mahdollisimman lievä! Hieno ratkaisu! Olemme todella tyytyväisiä. Täytyy sanoa, että aina näistä kokoontumisista jää suunnattoman hyvä mieli. Ja ihmetys: kuinka hyvin meillä onkaan asiat. Valitettavasti tiedän, ettei joka kaupungissa tai kunnassa näin toimita. Jopa kaupungin sisällä päiväkotien ja koulujen toimintamallit voivat olla erilaisia.

Ja kaupungilta tuli varmistus myös siihen, että koulun alettua aamu- ja iltapäivähoito järjestyy kotona! Ei siis laitokseen. Haastetta tuo se, että siihen tarvitaan kaksi avustajaa… mutta eiköhän sekin järjesty. Vapaaehtoiset voivat ilmoittautua! :)

Kaikkein hienointa on huomata miten paljon ihania ja oikeasti lapsen parasta ajattelevia ihmisiä Helmin ympärillä on! Me vanhemmat emme todellakaan ole ainoita! Muistaisipa sitä väsyneenä ja kiireisenäkin kiittää kaikkia Helmin lähellä toimivia! He kaikki ovat meille tärkeitä ja tekevät elämästämme helpompaa. Ja antavat meille mahdollisuuden toimia äitinä ja isänä! Kuntoutus ja koulutus tapahtuu muualla.

Elämä siis hymyilee, välillä jopa nauraakin! Ja eiköhän tuo Helmin sekä isi-miehenkin flunssa tästä pian taitu. Käytiin tänään lastenlääkärilläkin varmistamassa, että kaikki on kunnossa. Kyllä on: puhtaat korvaat ja keuhkot. Siis perusflunssaa - hienoa!  Hyvillä mielin viikonlopun viettoon.
3 kommenttia:

  1. Oi onpa hienoa kuulla, että Helmin asioita hoidetaan näin hienosti ja paneutuneesti. Tuli olo, että ette todellakaan ole yksin hänen kanssaan.

    VastaaPoista
  2. Vai syyt saatiin taas päiväkotiin. Kiitoksia vaan kovasti. :D Mutta kun kotona on niin hiljaista väkeä ettei saa keskustelu kumppania. Joten sitten kun on porukkaa, niin on vaan niin paljon puheltavaa.

    VastaaPoista
  3. Mie oon kato ymmärtänyt, ettei vanhempien tarvitse itse ottaa vastuuta lapsensa kasvattamisesta: päiväkoti ja kouluhan sen hoitavat! ;)

    VastaaPoista