kuva

kuva

keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Syksyä kotiin

Parempaa oloa havaittavissa: Helmi on huomattavasti virkeämpi kuin viime viikolla, vaikka limaa vielä kurluttaakin. Päiväkoti ja kaverit kuitenkin piristävät. Äitikin jaksaa paremmin (tukkoisesta olosta huolimatta), iskä taisi olla maanantai-iltana sitä mieltä, että olisi äidin parasta vaan sairastaa ja levätä. Iski nimittäin ikkunanpesuinnostus. Eikä siltä säästynyt Lallikaan. Siis ikkunoiden pesulta, innostus ei ollut ainakaan silmin havaittavaa... :) Nyt on puhtaat ikkunat. Hetken. Kyllä ne vielä ennen joulua pestään!

Eilen sitten vaihdoin syksyä tekstiileihin. (Nyt Lalli karkasi Onniselle shoppailemaan). Keittiön ikkuna sai uuden kapan ja Helmi uuden alustan. Kiitos niistä kuuluu luotto-ompelijalleni - Raijalle! Ilman häntä olisin pulassa, mitä käsitöihin tulee. Ompelukone ja minä emme ole ystäviä.
Lyhtyjäkin laitoin jo esille, vaikkakaan emme valvo niin kauaa, että ehtii tulla pimeää. Onneksi pimeät illat ovat ihan nurkan takana!

Tänään on jo satanut ja tuullut ihanan syksyisesti.

Tällä viikolla on päätä raavituttanut Helmin yllättäin alkaneet vatsakivut ja pahentunut refluksi. Muuttujat käyty läpi. Lisäsimme kanan määrää ruokavaliossa viikonlopun aikana sekä laitoimme kanaan ruususuolaa. Tällä hetkellä päättelymme tuloksena on: liikaa proteiinia. Määrä pudotettiin entiseen. Myös suola jäi pois. Seuraamme tilannetta. Tällaista hienosäätöä tämä meidän elo on!


Ja tärkein: Helmi sai tänään elämänsä ensimmäisen oikean kaverisynttärikutsun! Kyllä maailmaan mahtuu ihania ihmisiä. Äitille tuli ihan tippa linssiin. Helmi odottaa synttärijuhlia kovasti!


Keittiön kappa ja seinällä Helmin (Terhin avustuksella) tekemät taulut.
Äiti antoi sävytoiveen.


Kynttilälyhty, jonka ripustamiseen tarvittiin insinööri.
Annoin Lallille mustaa ketjua ja sanoin, että ripusta.
Ei onnistunut: ei sopinut isännän silmään.
Kerroin, että haluan sen roikkumaan heti.
Löytyi vaijeria ja insinöörimäinen viritys.
Nyt kelpaa molemmille!


Helmin alusta. Samaa Taimi-kangasta kuin kappakin.
Leluna yksi lemppareista: Mozart magic cupe.


6 kommenttia:

 1. Sää ja sun ikkunanpesuvimmas :) Voi pyhä lehmä sun kanssa <3 Isompi liman kurlaaja lähettää pienemmälle kurlaajalle paljon, paljon halauksia!

  VastaaPoista
 2. Hullu lehmäpä! ;) Ikkunoiden pesu on terapeuttista! Ja terveiset menee perille.

  VastaaPoista
 3. Vai ikkunan pesu terapeuttista, en usko... tuu tänne pesemään nää ikkunat sit! Terapeuttista on ennemminkin puhelu rakkaan ystävän kanssa <3

  VastaaPoista
 4. Joo ja tännekin voi tulla pesemään ikkunoita. Mä voin olla vaikka Helmin kanssa sillä aikaa. =)

  VastaaPoista
 5. Tartteiskohan perustaa sellainen ikkunanpesupalvelu, kun kysyntää tuntuu olevan! ;) Tosin siinä on vaarana, että saan ihan liikaa terapiaa!!!

  VastaaPoista
 6. Ehdottomasti täytyy perustaa kyseinen palvelu! :) Ja tuskin ihminen saa koskaan liikaa terapiaa. Maksuna voisi olla Helmin hoitoa.

  VastaaPoista