kuva

kuva

keskiviikko 21. syyskuuta 2011

KuuMaa

Olemme hyvin todennäköisesti ratkaisseet Helmin kuolaamisongelman: liikaa vaatetta päällä, liian kuuma! Argh! Kyllä ihminen voi siis olla tyhmä (ihminen tarkoittaa tällä kertaa äitiä ja isää). Kun kalenterin mukaan tulee syksy ja lämpömittari laskee alle 20 asteen, niin tietystihän silloin pukeudutaan uusiin hienoihin syysvaatteisiin. Ainakin meillä! Tähän asti! Valvoin maanantain ja tiistain välisen yön kuunnellen Helmin vaikeaa, limaista hengitystä ja miettien kaikki mahdolliset muutokset, mitkä tämän tilanteen ovat voineet aiheuttaa! En keksinyt yhtään mitään! Mietin missä tilanteessa kuolaaminen on aiemmin lisääntynyt. Ainakin joka ilta hetkellisesti, kun käydään lämpimässä suihkussa. Viime syksynä, keväällä. Yhteinen nimittäjä ei auennut ennen kuin muistin, että aikaisimpina vuosina Helmin edellinen hoitaja riisui tytön joka aamu lähes alastomaksi. Heillä molemmilla oli kuulemma kuuma! Minä epäilin, ettei pukemani vaatteet miellyttäneet Jenniä! :) Oli miten oli, sanoin tiistaina Terhille, että pidä Helmiä vähissä vaatteissa, katsotaan mitä tapahtuu! Kuolaaminen väheni huomattavasti, ei kohtauksia (joita tuli maanantaina lähes tauotta) jopa hieman hymyä ja juttelua. Ja sama meno jatkui tänäänkin. Ei siis auttanut muuta kuin kaivaa juuri pakkaamani kesävaatteet esille ja ottaa ne taas käyttöön. Toivottavasti talvesta tulee pitkä ja kylmä, että saamme käyttää myös uusia syysvaatteita!

Olemme Lallin kanssa aiemminkin miettineet, että Helmin lämmönsäätelyjärjestelmä ei toimi normaalisti. Helmi ei koskaan esim. hikoile (kohtauksen aikana käsistä ja jaloista) ja kesällä kuumassa hän nuupahtaa ja menee täysin vetämättömäksi. Tätä olemme osanneet tietoisesti vältellä. Huoneilma viilennetään ilmalämpöpumpuilla ja tyttö on pienissä vaatteissa. Muina vuodenaikoina huonelämpötila on pidetty n. 23 – 24 asteessa, muttei olla älytty vähentää Helmin vaatetusta! Kuinkahan iso osa refluksista onkin lämmöstä johtuvaa? Viime syksyn muisteleminenkaan ei hymyilytä: tämä kuolaamisongelma oli silloinkin todella pahana ja olimme varmoja, että refluksi on vaan jostain syystä pahentunut. Tämän kaiken seurauksena Helmille laitettiin gastrostooma! Nyt en voi olla miettimättä oliko se turhaa! Itsellä pitäisi olla niin paljon enemmän aikaa ja isommat aivot ja vieläkin loogisempi päättelykyky! :) Epäilen nytkin vahvasti, että kun tämän teorian taas esitämme lääkäreille, niin ei se ihan uppoa! Minä olen kuitenkin melkoisen varma asiasta. Toivottavasti mitokondriovastaukset (ei siis ole vielä otettu edes kokeita – menenee marraskuulle) tuovat tähän valaistusta. Onko lämmönsäätely aineenvaihduntaa? Taas opiskelemaan!Nyt ei ainakaan tule kuuma!

 
Oli ihan pakko laittaa tämä kuva kun SM-liiga taas käynnistyi!
Jokaisella meistä on oma suosikkimme: Helmillä Ilves (yksi Hemulin lempinimistä on Raipe, itsensä Helmisen mukaan), iskä kannustaa Lukkoa (niin kuin iso osa tämän kaupungin ihmisistä), mutta äiti tietää, että se ainoa ja oikea on Ässät!
Jokerit taas on Helmin enojen suosikki - siitä tuo body!
2 kommenttia:

  1. mistäs ton jokerit bodyn olet hankkinut? (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helmin kummi-eno osti sen Helmille joskus kuusi vuotta sitten, mutta en tiedä mistä hän sen on ostanut... Body on kuitenkin yhä tallella! :)

      Poista