kuva

kuva

sunnuntai 3. marraskuuta 2013

MuutoksiaKävimme viikolla Helmin kanssa MSAS-analyysissa. Testin tulokset olivat rohkaisevia ja pääsemmekin kokeilemaan Helmille uusia ruoka-aineita! Nykyisten kanan, riisin, mustikan, puolukan ja intiaanisokerin lisäksi pääsemme kokeilemaan ihan uusia reseptejä! Uusien ruoka-aineiden lista on meidän mittapuulla pitkä. Hedelmä ja marjaosasto laajeni banaanilla, herukoilla, vadelmalla, aprikoosilla ja persikalla. Proteiinin lähteisiin lisätään possu ja naudanliha. Iloisten yllätysten listaan lisättiin myös kookos sen monissa eri muodoissa (myös maitona ja kermana - ei kuitenkaan rasvana) sekä pellavan, seesamin ja auringonkukan siemenet. Sallittuihin kasviksiin lisätään kurkku, porkkana, salaatti, parsakaali, bataatti ja kukkakaali. Kukaties yllätävin uutuus on kuitenkin ensimmäinen viljatuote: kaura! Öljyjä ja rasvoja ei meidän tyssi vieläkään analyysin mukaan siedä vaikka sekin puoli näyttäisi parantuneen, yksi kokeilukohde siltä osastolta kuitenkin löytyi - vehnänalkioöljy. Nyt me pohdimme millä aloitamme ja sitten kokeilemme viikon ajan noin teelusikallisen päivässä uutta ruoka-ainetta ja jos ei oireita ilmene, se voidaan lisätä ruokavalioon. Näin jatketaan kunnes tiedämme mitkä näistä tosiaan voidaan ottaa ´mukaan jokapäiväiseen elämäämme. Öljyn kanssa joudumme aloittamaan alle yhdestä millistä ettei Jopo keuli kuten aikaisemmilla öljykokeilla on ollut tapana tehdä. Makumaailman laajennus alkaa todennäköisesti  porkkanalla ja seuraavana kokeilemme sen öljyn. Olisihan se hienoa jos Helmi viimein saisi rasvoja. On tosi mielenkiintoista nähdä miten rasvat vaikuttavat...
Pitkä ja kiinnostava savotta siis edessä!

Perjantaina fysioterapeutti kysyi olenko huomannut Helmissä jotain uutta? Mietin ja sanoin että mielestäni Helmi on paljon enemmän läsnä kuin ennen... Se oli kuulemma väärä vastaus (tai toki totta sekin, muttei hän sitä tällä kertaa tarkoittanut) vaan hänen mielestään Helmin posket ovat alkaneet punoittaa!!!! Siis meidän palefacen posket! Ja kun asiaa tarkemmin ajattelin, niin tottahan se on! Itse olen vaan ajatellut, että Helmi on hieronut poskia käsillään ja siitä syystä punoittavat... Mutta nyt kun asiaa enempi mietin, niin Helmi ei enää myöskään ole samanlainen kuumakalle kuin aiemmin. Hän ei ole pelkästään alushousut jalassa sisälläkään, vaan aina hänellä on leggarit. Jotain on siis tapahtunut!!! :)Viikonloppuna olemme hiljentyneet muistelemaan edesmenneitä rakkaitamme.


9 kommenttia:

 1. Wohoo! Toivottavassti ruokakokeilut sujuvat hyvin ja Helmi saa gourmet-annoksia pian eteensä!!! Voi kun hienoa. Tai enemmänhän se on kuin hienoa. Mahtavaa!!! Ja sorry nuo monet huutomerkit, mutta hienoa kun on, niin... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gourmet-annoksia emme ole vielä hänelle taikomassa ja pahoin pelkään, että uudet maut saavat irvistämään, mutta hienoa tämä on! :)

   Poista
 2. Voi, kertakaikkiaan ihania uutisia! Jos Helmin ruokavalioon saatte edes osan noista uusista raaka-aineista, niin ruokahan monipuolistuu huimasti! IHANAA! Ja olette taas päässeet uloskin koko porukalla, niin aivan mahtavaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä jo mietin, että apua: miten minä osaan tehdä Hempalle mitään uutta ruokaa... ;) Onneksi meillä kokkaakin Lalli!

   Poista
 3. VAU! Kuulostaa "hiukka" hienolta tuo ruoka-ainelista!! Turha sanoa teille mutta sanon kuitenkin: aloittakaa varovasti ja maltin kanssa kaikki uudet aineet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, emme aio intoilla... näköjään jo pelkkään pohtimiseen menee useampi viikko!

   Poista
 4. Olipas päivän paras hetki lukea tämä postaus! Olen niin iloinen Helmin ja koko teidän perheen puolesta! Toivottavasti usea kokeiltavien ruoka-aineiden listalta olevista tuotteista päätyy oikeastikin ruokalistalle.
  Millä perusteella päätätte, millä aloitatte? Itselle tuli mieleen, että pitääkö lähteä vähiten allergisoivasta liikkeelle, esim. kurkusta?
  Ehkäpä tämä mukava MSAS-analyysin tulos kielii samasta kuin poskien terve punakin - aineenvaihdunnan paranemisesta, kenties?

  VastaaPoista
 5. Ei olla vieläkään aloitettu millään, mutta varmaankin ihan mutu-tuntumalla ja vähän järkeilemällä... ;) Kurkku ei ole lainkaan huono viahtoehto. Ja et arvaakaan kuinka paljon toivon, että aineenvaihdunta olisi saanut hieman potkua jostain...

  VastaaPoista
 6. Moi! On ollut ihana lukea blogiasi/blogianne, toivottavasti kokeilut menevät Helmillä hyvin!
  Käyhän kurkkaamassa blogiani, siellä on sinullekin pieni haaste! :)

  VastaaPoista