kuva

kuva

sunnuntai 7. elokuuta 2011

Kruunupuistossa

Tällä kertaa idän matkailumme poikkesi hieman perinteisestä. (normaalisti asumme mummolassa ja juoksemme kieli vyön alla paikasta toiseen tavataksemme kaikki ystävät ja sukulaiset ja tutun tutut...) Nyt mukaamme lähti ystäväperhe, Miina, Meri ja Mika. Miina on myös kehitysvammainen ja syy ihan yhtä tuntematon kuin Helmilläkin. Mutta yhtä kaikki, huipputyyppi Miina on, aivan kuten  vanhempansakin. Oli mukava, että yhteinen reissumme onnistui ja he pääsivät tutustumaan meidän kotiseutuun (ehkä he nyt hieman paremmin ymmärtävät meidänkin ajatuksen juoksua, silloin harvoin kun se sattuu juoksemaan...)
Tosin rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että kyllä me nytkin tapasimme idän ihmeitä (ystäviämme) ja MMM viettivät paljon aikaa keskenään tutustuen lähiseutuun! Ja ymmärrykseni mukaan he myös viihtyivät!

Miina, Meri ja Mika lähdössä tutustumaan harjumaastoon.
Taustalla Kruunupuisto, jossa me siis viikon ajan majoituimme.
Huoneet Kruunupuistossa olivat tilavat ja mikä tärkeintä: viileät!
Pääsimme myös kaksi kertaa terapia-altaaseen, missä oli +30 asteinen vesi, eikä muita ihmisiä!
Se oli luksusta (tosin Miinan mielestä vielä liian kylmää).
Olisipa täällä kotonakin mahdollisuus johonkin yksityiseen altaaseen, missä olisi lämmin vesi, eikä niin paljon pöpöjä kuin uimahallissa. Tyttöjen kropan hallinta kun on kuitenkin niin erilaista vedessä...
Maastot ja maisemat olivat mahtavat lenkkeilyyn. Ilma vaan oli todella kuuma. Tässä me köpöttelemme aamun aikaisina tunteina, toisen perheen vielä nukkuessa makoisasti!
Teimme retken myös maailman suurimpaan puukirkkoon Kerimäelle.


Kokonaisuudessaan lomamme oli oikein onnistunut. Puitteet Kruunupuistossa mahtavat, suosittelen lämpimästi! Etenkin jos on jotain erityistarpeita. Henkilökunta ystävällistä ja avuliasta (länsisuomalaisten mielestä omituisen puheliasta :)). Ja harjuluonto on tietysti näkemisen ja kokemisen arvoinen, vaikkei sitä itse niin näekään, kun sen keskellä on lähes koko ikänsä asunut.
Ehkäpä saamme Miinan, Merin ja Mikan toistekin itään, pitkästä matkasta huolimatta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti