kuva

kuva

lauantai 19. marraskuuta 2016

46/2016

Avatkaa ensi maanantaina (21.11.) televisio kakkoselta kello 21.00. Sieltä tulee Marja Hintikka Live ja jakson aiheena ovat erityislapset. Ja kertokaa ihmeessä kavereillekin, että katsovat. Jospa saisimme edes hieman tietoisuutta erityisyydestä jaettua...


Kannattaa klikata kuvan alla olevaa linkkiä MHL. Nimittäin Marja Hintikka Liven toimittaja ja valokuvaaja kävivät jututtamassa myös meitä.
Jutun on kirjoittanut Anni Alatalo ja kaikki kuvat on ottanut Emmi Holopainen, myös tässä oleva kuva on Emmin ottama.

20 kommenttia:

 1. Vaikea muotoilla sanoja noin vahvaa tekstiä luettuaan. Minulle tuli (nyt jutun toistamiseenkin luettuani) jotenkin riemukas olo siitä, että te erittäin haastavan arkenne keskeltä sanotte "olemme vaikeita vanhempia".
  Usein tuudittaudutaan hyssyttelyyn "ei ole voimavaroja pitää ääntä, kun tavallinenkin elämä sairaan tai erityislapsen kanssa on niin haastavaa". Kun minulla ei ole mitään käytännön mahdollisuuksia olla mukana edes hetkeä arkenne jakamisessa, niin haluan ilmaista tukeni ja myötäelämiseni ja ottaa juttunne puheeksi ystävieni ja kollegoitten kanssa käytävissä keskusteluissa. Niin hyvin kuin näennäisesti Suomessa lasten asiat onkin, on paljon osa-alueita, joissa voitaisiin pienillä kohennuksilla saada paljon hyvää ja merkittävää aikaan. Yksi on tiedonkulun parantaminen eri asiantuntijatahojen välillä ja pätevien varahoitajien saatavuus aina tarvittaessa kotihoidossa olevien erityislasten perheisiin.
  Ei ole helppoa avata kodin ja perheen yksityisyyttä julkisuuteen, kun aina on niitä lokasaavin kaatajia tilaisuuttaan kärkkymässä. Mutta kiitos teille, kun olette ottaneet riskin ja jakaneet Kultahelminkäisen elämäntarinaa. Voimia ja iloa. Erityisen paljon kaiken hyvän toivotuksia upean parisuhteenne lujana säilymiselle. Ja hipeänkevyt huulien kosketus Helmin hiusrajaan - hyvin rakas lapsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Tuli kovin sanaton olo ja hämmentynytkin <3 Yritämme jatkaa samaan malliin omalla tyylillämme :)

   Poista
 2. Laitoin just kännykkään muistutuksen, että muistan katsoa <3
  Kun teillä on tuo erityislapsi, teillä on myös paljon muutakin erityistä. Rakkautenne ja yhteinen sävelenne on todella erityinen, se ei ole vain tämän elämän aikana kasvanut säie välillänne, kun toimitte niin hyvänä NHL-liigana yhteen jo puolesta ajatuksen siemenestäkin ymmärrätte toisianne. Nostan taas hattuani ja ihailen tuota teijäv vaikeana vanhempana oloa ���� ja kiitän taas näkkärireseptistä, sitä tehtiin Nummelassa 4 pellillistä synttäreille ;) ja halituskutitusterkut Hempalle tätiltä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos terkuista. Juu, kyllä me taidetaan olla Lallin kanssa kovasti vanhoja tuttua... :D

   Poista
 3. Kiitos! Huomista odotellessa. Olen lukenut blogianne jo vuosia, aurinkokeinun kautta löysin sen. Moni asia kuulostaa teidän elämässänne aivan omaltamme. Meillä 12.v monivammainen tyttö, niin erityinen ja rakas! Paljon samaa kuin Helmissä, mikä ihaninta aamuin kun saa ensimmäisenä leveän onnellisen hymyn ��, meilläkin täysin autettava kaikessa, on epilepsia, skolioosi, atetoosi, syömis vaikeuksia... eikä löytynyt selitystä mistä kaikki johtuu. Kiitos kun jaatte elämäänne näin, monet kerrat olen lukenut ja itkenyt, koskettaa niin... Mahtavaa kun jaksatte tuoda asioita esille, mitä arki on erityislasten kanssa. Voimia ja ihanaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikamoisen suoran olette tekin saaneet - paljon iloa ja enkeleitä sekä jaksamista! <3
   Jännittävää joulunalusaikaa teille!

   Poista
 4. Sirkun linkittämänä luin tuon kirjoituksen. Helmi on valloittanut sydämeni, täydellinen ja rakas lapsi juuri sellaisena kuin on . Voimia ja halauksia sinne teille:)

  VastaaPoista
 5. Syvä kiitos tästä kertomastanne<3

  VastaaPoista
 6. Yritän muistaa tässä vajaan tunnin päästä! Huono muisti :D

  VastaaPoista
 7. MHL laitettu tallennukseen! Luin Yleltä kaikki erityislasten tarinat... kyllä ne pistävät väkisinkin miettimään elämän arvoituksellisuutta. Olen seurannut Helmin ja teidän vanhempien elämää pitkään blogisi kautta ja ihailen kyllä sitä asennetta, joka teillä on koskien Helmin asioita. Kukapa ei leijonan tavoin puolusta omaa lastaan!!! Jatkakaa samaan malliin ja olkaa onnellisia siitä, että teillä on toisenne ja ihana Helmi :-)
  Kaikkea hyvää ja ihanaa joulun odotusta!
  terv. Johanna Päijät-Hämeestä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kukaan ei loukkaannu eikä ymmärrä väärin... milloin on otettu käyttöön sana erityislapsi? Miksi pitää lokeroida ja luokitella, ovathan kaikki terveetkin lapset ihan erityisiä, omanlaisiaan erityislapsia, kahta samanlaista ei ole. Jokainen vanhempi voi omasta terveestäkin lapsestaan sanoa että tämä meidän erityislapsi, vanhemmilleen erityinen, oli sitten ainokainen tai yksi suurperheessä.

   Poista
  2. Johanna - kiitos kommentistasi. Ja kiitos, että olet jaksanut roikkua mukana <3
   Olemme kyllä onnellisia ja yritämme muistaa olla myös kiitollisia. :)
   Ihanaa joulunalusaikaa myös sinulle, onneksi se tuo valoa tämän pimeyden keskelle.

   Poista
  3. Anonyymi - erityislapsi kuvaa mielestäni kauniisti näitä meidän lapsia.
   Itse voin toki nimittää vampiksi, monivampiksi jne, mutta tiedän että jonkun korvaan se särähtää. Enkä minäkään kenenkään vieraan lasta menisi sanomaan vampiksi, tuttujen kyllä voin.. :)
   Mikä sinun ehdotuksesi olisi erityisten tilallle? Koska jollakin yhteisellä sanalla tätä joukkiota on helpompi kuvata. Ja koska skaala on niin kovin laaja.

   Poista
  4. "Mikä sinun ehdotuksesi olisi erityisten tilallle?"
   - Leijonanpennut. Ja me vanhemmat olemme tietty Leijonaemoja.

   Poista
  5. Erityislapsi tarkoittaa erityistä tukea tarvitsevaa lasta. Erityislapsi saattaa käydä esimerkiksi erityisopetuksessa erityisluokalla ihan tavallisessa peruskoulussa. Miten se ei ole kellekään ongelma?

   On tämä kumma, kun tarvitsee jo olla kateellinen erityislapsiperheille. Tasaisin väliajoin näitä ulostuloja tulee, mutta foorumi kannattaisi valita oikein. Menkää vauvalehtien palstoille itkemään erityislasten vanhempien blogien kommenttiboksin sijasta.

   Terveisin erityislapsen ja "tavallisen" eli ei-erityislapsen äiti

   Poista
  6. Olen Anonyymi22. marraskuuta 2016 klo 15.19 ja 20.23.
   Ei yhdessä sanassa ole minulle mitään ongelmaa, Linda hyvä, enkä ole kateellinen kenellekään. Kysyin ekassa kommentissani milloin sana erityislapsi on tullut käyttöön, koska aikaisemmin puhuttiin kehitysvammaisista lapsista ja erityisluokista. Minulle molemmat lapsemme ovat aivan erityisiä lapsia, niin se kehitysvammainen rakas kuin se terve rakas lapsemmekin. <3

   Poista
 8. Aika hassulta se kuulostaisi kun lääkärit ja terapeutit, luennoitijat, asiantuntijat, hoitajat yms yleisesti puhuisi Leijonanpennuista. Ja minun korvaan ainakin se särähtäisi kun lapsi on kuitenkin ihmisen lapsi, eikä minkään eläimen pentu.

  Jos terveen lapsen äiti "kehuu" häntä tarhassa, koulussa, yms että tässä on tämä meidän erityislapsi, hän on kyllä terve ja ongelmaton, mutta erityislapsi... Niin ei tuokaan nyt ihan fiksulta kuullosta...

  Jokainen on vanhemmilleen erityinen ja rakas, nimityksellä erityislapsi on mielestäni aivan täysin eri merkitys :)

  VastaaPoista