kuva

kuva

sunnuntai 2. marraskuuta 2014

44/2014

Jälleen olemme sunnuntai-illassa. Tämä viikko on kyllä mennyt yhdessä hujauksessa. Siitäkin huolimatta, että on ollut apujoukot ja olisi luullut, että ehtii vaikka mitä. On toki ehtinytkin ja paljon ovat myös idän ihmeet tehneet...

Helmikin on päässyt ulos. Perjantain ulkoilun jälkeen ei tullut mitään oireita. Lauantaina kävimme koko jengi viemässä haudalle kynttilät, Helmikin sytytti oman kynttilän.
Viime yö meni sitten huonosti, kuolaa ja nieleskelyä. Oliko syynä ulkoilu vai johtuiko se kuitenkin siitä, että Helmin oma sensitive-shampoo oli loppu ja pesimme hänen hiuksensa minun shampoolla, joka ei kylläkään ole vahvan tuoksusita, mutta tuoksu siinä kuitenkin on?

Tämä syksy on ehkä vihdoin ja viimein avannut meidän silmämme näkemään kuinka herkkä Helmi oikeasti kaikelle on. Kunpa saisimme toisetkin sen ymmärtämään! Meillä ei oikeasti ole vaihtoehtoja: meidän täytyy vältellä allergeeneja, voimakkaita tuoksuja, rajuja lämpötilan vaihteluita, ruoka-aineita ja ties vaikka mitä. Tämän lisäksi rytmin on oltava tarkka: verensokerin heittelyt sekä liian lyhyet yöunet aiheuttavat samantien kohtausrumban. Helmin hyvinvointi on kiinni näistä kaikista. Meidän tehtävä on vanhempina toimia sen mukaan, että Helmin olo on niin hyvä kuin mahdollinen. Siitäkin huolimatta, että yhteiskunta ja viranomaiset leimaavat meidät hulluiksi hysteerikoiksi. Emme välitä, tiedämme kyllä mitä olemme! Tiedämme myös mitä Helmi tarvitsee ja mitä elo Helmin kanssa vaatii...

Tämä taisto siis jatkuu! Onneksi yhä löytyy ihmisiä, meidän lisäksi, jotka ymmärtävät ja haluavat myös Helmin parasta! Kiitos heille!Pyhäinpäivän perinne opettelua... :)


4 kommenttia:

 1. Heippa!

  Te tiedätte parhaiten mikä on Helmin parhaaksi. Se joka yrittää kyseenalaistaa sen, ei tiedä mistä puhuu.

  Hullut hysteerikot, sitä kai ovat sitten kaikki vammaisten lasten vanhemmat, jotka suojelevat lapsiaa. Ja kun lapsi ei puhu, niin suojelu on aikamoista salapoliisityötä.

  Mutta muistakaa, että Helmin hoito on tärkeää työtä, eikä kukaan osaa sitä paremmin kuin te.

  Ihanaa viikkoa! :)

  Terv. Elina ja tytöt

  Ps. Äläkä murehdi puhelimeen vastaamisesta. Yleensä vaan kuulumisia vaihtaisin. En ole vieläkään kovin hyvä pitämään yhteyttä sos.median kautta. ;)

  VastaaPoista
 2. Hemppa on herkkä pimu, mutta on sillä ihanan värinen takki ;) Ihanaa että jaksatte olla Helmille ne mailman parhaat hullun hysteeriset vanhemmat! Ja olette tarkkana kaikessa, jotta Helmin on mahdollisimman hyvä olla :) *siitä nostan taas teille hattuani ja pyydän iltrukouksessa mukavan levollisia ja allergeenittomia päiviä :) Helmuskalle halit ja terkut ja sano, että se takki on tosi nätin värinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos MarLi! <3 Halit ja terkut on toimitettu perille. :)

   Poista