kuva

kuva

sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Pölyssä varpaat kippurassa...

Niin se lomaviikko vierähti. Nopeasti. Sain tosin ne toppavaatteet pestyä ja puunattua kotiakin hieman paremmin. Nyt voi hyvillä mielin lähteä taas arkeen.

Katupöly tosin kiusasi Helmiä. Lähdimme heti maanantaina hieman kaupungille koko perhe ja illalla Helmi oli jotenkin itkuinen ja limainen. Tiistaina kävimme lenkkeilemässä ja Helmin olo paheni entisestään. Mietimme, ettei kai nyt mikään flunssa iske? Kunnes tajusimme (minun olostani) että katupölyhän se kiusaa ja jäimme sisään. Loppuloma ollaankin siis oltu neljän seinän sisällä, mutta Helmin olo on parantunut. Kurjaa vaan, että neiti on niin todella herkkä. Toivottavasti tässä olisi pieni tauko katupölyn ja siitepölyn välissä, jotta Helmikin pääsisi pihalle...

Ihanaa oli myös päästä osalliseksi Helmin terapioista. Terapiathan tapahtuvat meidän ollessa töissä, joten todella harvoin näemme mitä Helmi osaa niissä tehdä ja kuinka hän nauttii! Ja myös sen kuinka omapäinen lapsi meillä on: jos hän ei jotain halua tehdä, niin hän ei todellakaan tee. (Isäänsä varmaan tullut tuollainen pököpää :))Jalkojen tömistys on kivaa.
 
 
 

Pöytää vasten seisominenkin onnistuu hienosti.
Ja ilman niitä tukia, ainoastaan kengät jalassa.
 
 
 
Kengistä sen verran, että olemme pitäneet lastamme koko talven liian pienissä saappaissa! Eilen kävi naapurin Taimi kylässä ja mittasimme hänen ja Helmin jalat ja olivat samankokoiset. Pyysin sitten Taimia sovittamaan Helmin talvikenkiä ja hän ei saanut niitä mahtumaan jalkaansa millään... Apua! Me olemme sujuvasti koko talven laittaneet villasukkien kanssa ne Helmin jalkaan. Neiti on varmaan vetänyt varpaansa kippuraan ja ajatellut, että parasta olla vaan hiljaa...
Pyysinkin,että Taimi lähtisi kanssani kenkäostoksille, niin ehkäpä Helmi saa sopivat kevät- ja kesäkengät! Kyllä tekisi mieleni hakata päätä seinään! Onneksi nyt kuitenkin selvisi.
 
 
 
 
 
 

Iskän sylissä.
Yleensä Hemppa istuu tässä selkä suorana,
mutta kun äiti otti kameran esiin,
niin selkä ei suoristunut sitten millään...
 
 
 
 
 
 
 


5 kommenttia:

 1. Minä olen huomannut, että Valolla varpaat menevät välillä kippuraan kenkiin, vaikka ne eivät ole edes liian isot. Välillä varpaat eivät yksinkertaisesti tahdo olla suorassa kenkien sisällä ja kenkien laittamiseen menee ikuisuus!

  Itsekin olen kärsinyt katupölystä. Onneksi sitä jo tänään nosteltiin katujen varsilta pois, nythän on paras hetki siihen kun on ollut niin sateista.

  Upeesti Helmi seisoo, jos kerran ilman tukia onnistuu. Go Helmi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi kiprustaa varpaitaan todella harvoin tai en ole ainakaan huomannut! Mitäköhän muuta oleellista on jäänyt huomaamatta? :)

   Poista
 2. Meillä keskimmäinen kuin oli Helmin ikäinen, niin hän käytti koko kesän talvikumppareita tyytyväisenä. Syksyllä kun ostettiin uudet lenkkarit (ihan mittaamalla ja sovittamalla!) niin huomattiin, että ne olivat kolme kokoa isommat, kuin ne hyvin ja tyytyväisenä käytetyt kumppari! Olipas vaikeaa saada hänet käyttämään oikean kokoisia kumppareita, kun ne ei enää "puristaneet sopivasti" niinkuin hän itse sanoi ;)

  Onpa hyvä, että teillä on nyt Taimi kenkämallina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa Kirsi, tuo vähän lohdutti! :) Lalli tosin ihmetteli ettei Helmi ole motivoitunut puhumaan opettelusta: olis elämä huomattavasti helpompaa tällaisten vanhempien kanssa!
   Ja Taimin kanssa on nyt käyty ostamassa Helmille kolme paria sopivia kenkiä! :)

   Poista
 3. harmi kun lukeminen on niin vaikeaa, kun nuo piikkilangat on tekstin alla.. Onkohan vika miun puhelimessa vai kuuluuko näkyäkkin nuin?

  VastaaPoista