kuva

kuva

sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Koulua, kohtauksia ja kevättä kohti...

Tälläkin viikolla ovat kohtaukset pitäneet Helmiä otteessaan. Keskiviikko oli kaikista pahin. Sai Lallin tarttumaan puhelimeen. Torstaina hän soitti lastenneurologian polille, josko olisi saanut soittoajan neurologille, joka on hoitanut Helmiä vauvasta asti. Ei saanut! Meidät on siirretty kehitysvammahuoltopiirin asiakkaiksi. (Tämän toki tiesimme, mutta meille oli kerrottu, että epilepsian suhteen apu tulee keskussairaalalta.) Tuolla kehitysvammahuoltopiirillä kun ei ole neurologia, ei ainakaan näin vaikean epin hoitoon.
Myönnetään, hieman keljutti hetken. Sitten sisuunnuimme.
Tämä tilanne on toki itse aiheutettu: emme ole helppoja vanhempia. Emme purematta niele kaikkea, emmekä ole valmiita syöttämään lastamme vihannekseksi miljoonilla eri lääkkeillä. (Tämä on vähän kärjistettyä...) Haastamme ja kyseenalaistamme välillä myös lääkärin! Otamme itsekin asioista selvää! Haluamme lapsellemme vain parasta! Tässä siis tulos: hoitakaa sitten lapsi keskenänne!
Sorry Hemppa! Mutta mehän hoidamme. Emme tosin vielä tiedä kuinka tämä kohtailu saadaan ratkottua. Sitä on siis nyt jatkunut kuukauden, syklillä n. viisi päivää kohtauksia ja saman verran hyviä päiviä ja taas alusta...
Mutta lupaan, että näytämme vielä pitkän nenän kaikille epäilijöille. Epin suhteen siis jatkamme asian ratkomista...

Sitten iloisempiin asioihin: Helmi kävi perjantaina koulussa. (Terhin kanssa.) Taksi haki heidät aamulla meidän pihasta ja palautti samaan paikkaan lounaalle. Ja hienosti oli mennyt! Ensimmäinen kouluun tutustuminen siis takana ja lisää tulossa... Helmi on kovin innoissaan!

Hänestä on myös tullut mahdoton "pajattaja". Puhuu lähes tauotta ja mielellään äidin puhelujen päälle... Rasittavaa! :) Sama höpötys jatkuu illalla myös sängyssä, kun äiti ja isä yrittävät nukkua. Keneen lie tullut? Vai liekö vaihdokas? :)
Viikonloppuna on aurinko pilkistellyt...
Tässä neiti tankkaa d-vitamiinia.
 
 
 
Kevättä odotellessa tulppaaneja
 
 
 
Huuruinen navetan seinä
 
 
 
 
 
 

8 kommenttia:

 1. On se kyllä kummallista, että tyttö on kova puhumaan. Äiti ja isä kun ovat niin hiljaisia. :P

  Harmillisia nuo terveydenhuollon siirtelyt paikasta toiseen. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen ihan yhtä ihmeissäni: ei näin hiljaisista vanhemmista voi tuollaista höpöttäjää tulla... Onneksi emme ymmärrä mitä Helmi selittää! :)

   Poista
 2. Terveiset ja tsempit kouluun tutustujalle!! Magee maatuskapipo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Äidistäkin pipo on hieno, iskä ei niin diggaa noista maatuskoista!

   Poista
 3. Hyvä että kyseenalaistatte, kuuluukin =) Tehän tunnette Helmin parhaiten! Vai olet saanut kilpakumppanin keskusteluihin, hyvä Helmi ja voih Lalli, koita kestää =D! Kevättä kohti eli valoa kohti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kuule mitään voih Lallia... Hyvä sen on täällä olla - hiljaa! :0

   Poista
 4. Helmi ei helpoilla vanhemmilla tee mitään... Olkaa siis vaan reilusti vahvoja itsessänne!!!

  Olipa mukava lukea koulukuulumisia! Toivottavasti Helmin koulussa ei tarvitse olla hiljaa... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos taas KirsiMaritta! Kyllä me jatkossakin taistelemme Helmin puolesta...

   Ei ollut neiti ainakaan tällä viikolla hiljaa koulussa ja koulussa oli kuulemma tykätty kun Helmi on niin iloinen ja puhelias. Katsotaan sitten ensi syksynä mitä mieltä ovat, jos tauoton höpötys jatkuu! :)

   Poista