kuva

kuva

tiistai 1. toukokuuta 2012

Munkkeja ja maatuskoita

Eihän vappu ole mitään ilman munkkeja. Tein eilen litran taikinan ja aloin vääntämään... Lalli toimi pääpaistajana. Helmi pidettiin kaukana. Neidillä on yhä lämpöä ja on todella tukkoinen. Kohtauksiakin riittää. Myös iskä on saanut tartunnan ja niiskuttaa, mutta on ihan hyvässä kunnossa. Äitiin ei onneksi pöpöt ole iskeytyneet...
Rapiat kuusikymmentä munkkia saatiin paistetuksi.
Paria lukuunottamatta kaikki meni.
Soitettiin "lapset" ja ystävät hakemaan
ja toivotettiin hauskaa vappua!

Täällä neljän seinän sisällä innostuin kuvaamaan minulle tärkeitä esineitä. Helmin kummitäti kävi tässä taannoin Pietarissa ja postitte meille aitoja venäläisiä maatuskoita. Ihania! En tiedä miksi ne minua niin viehättävät. Ehkäpä juuret siellä rajanpinnassa nostavat päätään. Lalli ei ole niistä ehkä yhtä innoissaan kuin minä. Edessä olevaon hieman erilainen. Ei aukea, vaan sisällä on joku helistin - arvaatte varmaan, että tämä yksilö on Helmin ja saa olla myös mukana leikeissä.Olohuoneen nurkassa meitä tuijottaa kultainen sammakkoprinssi.
Hyvä tyyppi, tosin kukaan ei ole uskaltautunut suutelemaan... 
Enkelit ovat lähellä sydäntäni.
Tähän sytytän kynttilän aina kun muistan.


7 kommenttia:

 1. OI mitä munkkeja! Täällä lapsetkin ihailivat moisia komistuksia. Ovat kuulemma varmasti parempia kuin meidän... Ainakin ne on vaaleampia!

  Vappuiloa teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Auringon valo ehkä hieman hämää: kyllä meilläkin oli niitä tummia yksilöitä joukossa...

   Poista
 2. Herkullisia munkkeja! Ja sammakkokaupallakin on käyty, on se vaan hieno. Mummotkin näytää aika somilta.. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummot on todella hienot - kiitos vaan Venäjänmatkaajalle! Sammakon sain lahjaksi - naapurin rouvallakin on hyvä maku! ;)

   Poista
 3. Ompas munkki poikineen...söitteko kaikki? ;) ompas hauska idea kuvata tärkeitä esineitä. Täytyypä käydä kameran kanssa kierros kotona. Toivottavasti pöpöt on hellitänyt ja voitte hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei todellakaan syöty, kun vältetään noita valkoisia jauhoja ja sokereita... eli tiedoksi sinullekin, että vappuaattoisin meillä on munkkijakelu... :)

   Poista