kuva

kuva

lauantai 19. toukokuuta 2012

Allergiaa ja ahdistusta

Ihanat neljän päivän vapaat. Niitä on vietetty hieman ristiriitaisissa tunnelmissa. Helmin flunssan lopussa aloimme antamaan neidille Avamys-nenäsuihketta. Olimme sitä mieltä, ettei Helmilläkään nuha kolmea viikkoa kestä eli pakko olla allergiaa. Tämä on tuttua aikaisemmilta keväiltä. Kuten myös se, että Helmille ei löydy sopivaa allergialääkettä. Kaikki mahdolliset on jo taidettu kokeilla. Ja jokainen sekoittaa epin.

Nyt ajattelimme, että jospa pärjäisimme pelkästään tällä uudella nenäsumutteella. Väärin meni. Se kyllä helpotti nuhaa, mutta muuten siitä seurasikin katastrofi. Kohtauksia alkoi tulemaan viime viikonlopulla. Yhtäjaksoista nykinää (kuin sähköisku menisi kropan lävitse) kesti pahimmillaan 45 minuuttia. Ja voitte kuvitella, että sellaisen jälkeen Helmi oli totaalisen puhki.

Maanantaina soitto lääkärille ja nenäsuihkeen lopetus. Kohtaukset alkoivat vähentyä. Nyt olemme ilman allergialääkitystä ja Helmi on lukittu neljän seinään sisään. Mikä tarkoittaa myös, ettei päiväkotiinkaan päästä, ainakaan ennen koivun kukinnan loppumista. Kurjaa.
Luulisi nyt sitten tämän riittävän. Mutta ei. Tämä aamu alkoi isolla kohtauksella ja jatkui kolmen tunnin mittaisella poissaololla. Päivän mittaan Helmi on ollut pieniä hetkiä läsnä ja sitten taas reilun tunnin poissaolossa.

Ei hymyilytä, ei. Mutta minkäs teet. Uskomme ja toivomme, että tämä on taas ohimenevä vaiva. Syykin on epäselvä. Itse veikkaisin, että siitepölyä pääsee kuitenkin sisään jonkin verran, vaikka meillä on ikkunat aina suljettuina ja ovesta pujahdamme nopeasti...
Neurologillekaan ei oikein houkuta soittaa, kun sieltä neuvona on kuitenkin lääkenosto ja siihen emme nyt siitepölyaikaan lähde. Eli näillä mennään nyt.

Elämästä emme kuitenkaan voi lakata. Olimme jo aikoja sitten varanneet nosturin vuokralle näille vapaille ja suunnitelleet talon maalauksen. (Piti tehdä jo vuosi sitten, mutta silloin ei löytynyt rakoa.) Nyt iskä on killunut taivaissa aamusta iltaan ja talo on vihdoinkin saanut oikean värin pintaan.
Äiti on hieman puhki. On aika raskasta katsoa, kun oma lapsi on tuossa kunnossa ja mitään et voi tehdä. Onneksi mummo on ollut seurana. (Ja pessyt kaikki ikkunat - se helpottaa hieman!)


Iskä korkeuksissa. 
Tämän verran äiti on ulkoillut.
Kävin ostamassa enkeleiden seuraksi enkelipelargonioita...

6 kommenttia:

 1. Voi Helmi rakas, pysyisipä kohtauksesi pois. (Saisi tuo koivun kukinta jo loppua...)

  Ihanaa, kun Mummo on pessyt teidän ikkunat.
  Upeaa, että Lalli on maalannut talon. Niin ne miehet rakkauttaan näyttävät ;)

  Niinalle lähetän isot halaukset! Sinä jaksat kyllä! Sen verran vahva ja sitkeä olet. Jospa huominen olisi jo helpompi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos KirsiMaritta! Kyllä täällä jaksetaan... :) muita vaihtoehtoja ei taida edes olla. Ehkä aavistuksen helpompi on Helmin olo. Juteltuani tänään vertaisäidin kanssa, mietimme nyt täällä kuumeisesti pitäisikö laittaa vierailukieltokin päälle, kun se siitepöly tulee ihmisten vaatteissakin... Itse vaihdamme vaatteet jos ulkona käymme ja usein suihkun kautta vasta helmin luo, mutta en nyt jokaista vierasta voi alkaa suihkuttamaan ja vaatimaan mukaan siitepölyttömiä vaatteita. ;) Juhannukseen mennessähän tämä loppuu ja sitten on vielä koko kesä edessä! Mutta kovasti toivoisin edes vesisateita tilannetta helpottamaan!

   Poista
 2. Voi kurjuus. Tsemppia & haleja. Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari. Tää on kyllä pahin kevät tähän mennessä, mutta tästäkin menemme yli! :)

   Poista
 3. Tämä kevät ON pahin moniin vuosiin. Nekin, jolla ei yleensä ole oireita, saavat niitä nyt.

  Vieraskielto kuulostaa kamalalta, mutta jos Helmi pysyy sillä paremmassa kunnossa, niin silloinhan se kannattaa. Koska Helmin kunto vaikuttaa Äidin kuntoon, mikä taas vaikuttaa Isän kuntoon...

  Ja kesähän vasta alkaa Juhannuksesta! Siihen asti saa sataakin...

  Jaksaminen on hyvä vaihtoehto! Ei edes mietitä mitään muuta...

  Tsemppiä tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsemppauksessa! Tämän voimalla taas jaksaa. Jätimme aamulla kohtauksessa oelvan tytön Terhin huomaan ja sanoin Helmille, että tällä kaikella on jokin tarkoitus, ei meitä huvikseen koetella. Jokaisen koettelemuksen jälkeen porskutamme entistä vahvempina eteenpäin!

   Poista