kuva

kuva

torstai 17. marraskuuta 2011

Näköpoliklinikalla

Tänään oli Helmillä aika Tyksiin, näköpolille. Autoilemaan siis kohti Turkua jo seitsemältä. Hieman oli neiti ihmeissään, kun aamupuuroa alettiin lappaa ääntä kohti jo puoli seitsemän aikaan. Hyvin kuitenkin maistui. Ja autoon päästyään Helmi oli yhtä hymyä - yes, vihdoinkin kotiloituneet vanhemmat älyävät viedä hänet ihmisten ilmoille! Ei malttanut edes nukkua, matkasta oli otettava kaikki irti!

Näköpolilla ensin hoitaja teki Helmille näkötestin: 57 sentin päästä katseltiin jotain palloja ja kuinka Helmi katseensa niihin kohdistaa. Ja hienosti kohdisti! Tämän jälkeen lääkäri testaili Helmin  näkökykyä ja sai Helmin myös tarkentamaan katsettaan hetkittäin! Hyvä! Sen jälkeen laitettiin tippoja silmiin ja odoteltiin niiden vaikutusta. Lopuksi lääkäri vielä tutki silmien "taittovoimaa" (en nyt todellakaan ole varma onko tämä oikea termi) sekä katsoi, että silmänpohjat ovat kunnossa. Kunnossa olivat ja myös hajataitto oli vähentynyt. Siis oikein positiivisia uutisia!

Äiti tietysti unohti ottaa kuvia reissusta ja kaivoin äsken tiedostoista vanhoja kuvia, missä Helmillä on silmälasit... ei paljoa ole ikuistettu neitiä lasit päässä. Tästä voisi varmaan myös päätellä, että aika heikkoa on ollut niiden käyttökin. Onneksi lääkäri sanoi nyt, että Helmin ei enää tarvitse käyttää silmälaseja, niistä ei katsota enää olevan mitään hyötyä!Kuvat on otettu kesällä 2009. Aikamoinen pallero Helmi on ollut silloin...
Ja tukka yhtä sekaisin kuin nykyisinkin.


3 kommenttia: