kuva

kuva

lauantai 1. huhtikuuta 2017

Täällä ollaan!!!

Anteeksi tämä jäätävän pitkä bloggaustauko. Mutta tässä on nyt ollut vähän kaikenlaista säätöö...

Eikä kaikki niin mukaviakaan, mutta kovasti voimia vievää (tästä en enempää halua täällä kirjoittaa, ei koske meidän ydinperhettä, mutta lähelle osuu silti).

Vuorokauden tunnit eivät todellakaan ole tuplautuneet. Jaksamisen kanssa taiteillaan trapetsilla, mutta luovuteta ei. Eikä oikeasti voidakaan. Ja jos kaikki meidät tutkittaisiin, niin eniten päästä löytyisi vikaa perheemme vanhemmilta. Vai lähteekö kukaan täysissä järjissään oleva erityislapsen vanhempi rakentamaan taloa?! Ehkä joku, mutta minä en vieläkään suostu sanomaan, että tässä olisi järjen hiventäkään. En, vaikka olisi miten avaimet käteen ja muuttovalmis! Pah sanon minä, ne on talotoimittajien salajuoni saada ihmiset ostamaan uusi koti. Toki, eivät he ihan koko rahalla valahtele: avaimet tuli kirjattuna kirjeenä käteen jo ennen kuin talosta oli noussut nurkkaakaan tontille!

Mutta siis taloprojekti on vienyt kaiken liikenävän ajan ja vähän ylikin. Ja kaikki muu siihen päälle, niin eipä ole ollut aikaa istua koneelle kirjoittamaan kuulumisia.

Alla kuvasarjaa projektin etenemisestä:


Tästä se ajatus sitten lähti... lapasesta!


Päätimme kaivaa kuopan Kiinaan asti - muutenhan se olisi ollut liian helppoa.


Ja pakkohan se oli sitten täyttääkin...


Nämä kaikki vaiheet menivät kyllä yllättävän nopeasti.


Talo oli pystyssä ennen kuin edes minä menetin hermojani...
(tosin on ne sen jälkeen menneet jo useaan otteeseen).Lämmitysputket


Lattiavalu


Seinärunkoja


Sähköt


Seinien levytystä


Maalämpökaivon reiän poraus - tai jotain sinnepäin.


Hemppakin on välillä päässyt raksamuijaksi.
Hän toimii siis työnjohtotehtävissä!


Projekti on nyt siis siinä vaiheessa, että ensi viikolla aletaan maalata sisäseiniä ja kattoa. Lämmönlähde on paikoillaan. Lattiavalu saa kuivua vielä viikkoja... ja ehkä jotain mitä minulta on mennyt ohi (siis todennäköisesti hyvin paljon :))

Valmista pitäisi olla ennen elokuuta. Minä olen kyllä päättänyt, että juhannuksena muutetaan. Kutsun kaikki nuoret ja reippaat sukulaiset majoittumaan meille RMJ:n ajaksi ja ihan ilmaiseksi. Kunhan vaan yhden muuton hoitavat siinä sivussa!

Ja oikeasti, jokainen vapaaehtoinen saa ilmoittautua talkoisiin! Nimittäin piharakennnusten tyhjennykseen. Sieltä saa viedä mukanaan kaiken, ihan kaiken. Ja pelkällä vaivanpalkalla. Eikä tämä todellakaan ollut mikään vitsi!!!
Helmin vointi on ollut kovasti vaihteleva tämän vuoden puolella. Kuluva viikko on ollut meillä talvilomaa - jippikaijee - ja se on mennyt hoitaen hyvin sairasta lasta. Helmi sai jonkun infektion puolitoistaviikkoa sitten ja sen jälkimainingeissa seilataan edelleen. Nyt päällimmäisenä murheena on yllättäen epilepsia. Kouristuksia purkaa sellaiseen tahtiin, että meitäkin jo huimaa! Ja alkaa ne näkyä jo Helminkin jaksamisessa. Kaksi viimeistä päivää Helmi on vaan maannut liikkumattomana lattialla...

Ronja <3 on kyllä käynyt uskollisesti Helmin luona yökylässä.
Tämäkin viikonloppu oli jo buukattu, mutta peruttiin nyt Helmin sairastumisen takia.
Seuraava on jo kalenterissa...
Helmi sairastumisen alussa 40 asteen kuumeessa...Ja Helmi äsken -  enää ei onneksi kuumetta!
Enkä nyt lupaa, että täällä hetkeen säännöllisesti kävisin kuulumisiamme kertoilemassa. Mutta sen voin luvata, että ihan vielä ainakaan en blogia ole kokonaan lopettamasta. Toivottavasti jaksatte käydä kurkkimassa...

Aurinkoista kevättä!5 kommenttia:

 1. Kiva kun löytyi pieni päivitysrako elämäänne :) Ja voi, voii, voiiii pientä Helmi-parkaa :( Ei tuo sairastaminen ole kivaa. Kovasti tsemppiä teille kaikille kaikkeen <3

  VastaaPoista
 2. Kiitos, ompa huimat kuulumiset!
  Helmille halaukset <3

  VastaaPoista
 3. Oho, onnea uudelle kodille! :)

  Ihan just samasta asiasta Esteetön ja kaunis koti kirjoitti tänään. Onko järkeä erityislapsiperheenä rakentaa taloa?

  Miksipäs ei, alusta asti itselle rakentamalla saa erityisperheiden elämää helpottavat erityisratkaisut.

  Voi tuota rakkautta ja hyväksyntää mikä Ronjan katseesta näkyy!

  VastaaPoista
 4. Kiva kuulla kuulumisianne :-) Ikävää kun Helmi sairastaa :-( .. Suuria juttuja muutenkin elämässänne. Onnea uuden kodin rakenteluiden parissa. Hommaa riittää varmasti vaikka olisikin avaimet käteen ratkaisu.

  Aurinkoista ja valoisaa kevättä!

  Terveisin, Johanna

  VastaaPoista
 5. Kiva, että jaksoit kertoa kuulumisianne ja toivottavasti Helmin vointi tasaantuu<3

  VastaaPoista