kuva

kuva

sunnuntai 11. lokakuuta 2015

41/2015

Toistan itseäni, mutta sitä meidän elämä on. Päivästä toiseen toistuvat samat tutut rutiinit, että paletti pysyy kasassa. Tosin, tämän rutiinin, nimeltä epilepsia, jättäisin mielihyvin tästä kuviosta pois. Mutta minkäs teet... Oikeasti reilun viikon verran näytti, että epi on hellittänyt otteensa ja saamme jälleen nauttia iloisen ja touhukkaan Helmin seurasta. Kunnes perjantaiaamuyönä rysähti: neljä kouristuskohtausta. Niiden tahdittamana neiti olikin ihan puhki ja perjantai mentiin kovin vaitonaisissa merkeissä. Lauantaiaamuna jouduimme turvautumaan stesolidiin, koska yleistynyt kohtaus otti vallan. Steson vaikutuksen alaisena vietettiin sitten lauantai, onneksi kohtaukset pysyivät edes jotenkin poissa. Eikä tänäänkään Helmi ole ollut oma itsensä. Kohtaus on koko ajan siinä rajalla ja neitiä itkettää kovin helposti.

Itsellä on niin voimaton olo, kun ei osaa auttaa, eikä ymmärrä mistä tämä kaikki taas johtuu. En muista milloin  meillä olisi ollut näin pitkä ja tuskainen taival epin kanssa, aina jossain välissä se on löysentänyt otettaan, mutta nyt ei kyllä hellitä vaikka mitä tekisi...
Refluksiin tätä nyt yhdistämme vahvasti, mutta sitäkin vastaan meillä on lääkitys, eikä sitä lääkitystä juurikaan pysty enää nostamaan. Ja mistä refluksi on pahentunut, niin siitä emme sitten saakaan kiinni. Tosin sellainen kutina minulla on, että allergiaoireet pahentavat refluksiakin... mutta on tämä sellainen palapeli, ettei sen kokoaminen ihan helposti onnistu.


Tässä lievä poissaolo...Lauantaina uhmasimme homeitiöitä.
(meillä on koko viikon ollut öisin pakkasta noin viisi astetta,
niin ajattelimme, että uskallamme hetken kokeilla ulkoilua.)
Ei Helmi kyllä juurikaan ulkoiluun reagoinut,
syynä varmasti aamusta annettu steso.Minä laitoin samalla syyskukat.


Tulevaa viikkoa odotamme kovin, saamme idästä jälleen rakkaita käymään!13 kommenttia:

 1. Oon seurannu tätä blogia pitkään, siitä asti kun Meidän Perhe lehdessä oli juttu teidän perheestä. Joka viikko odotan Helmin kuulumisia. Jotenkin olisi ihanaa tutustua tuohon tyttöön! Mutta hurjasti voimia koko perheelle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!
   Kiitos kun jätit kommentin ja kiva, etä jaksat käydä lukemassa kuulumisia, vaikka tämä alkaa olla jo tosi tylsää ja puuduttavaa lukemista!
   Ja ota vaan rohkeasti yhteyttä vaikka meilin kautta, Helmiin saa tutustua oikein mielellään, kyllä aina joku keino keksitään! :)
   Ihanaa syksyä sinulle!

   Poista
 2. Voimia sinne tosi paljon ja jaksamista <3 Helmi on niin suloinen tyttö <3 kaikesta huolimatta,minun silmissäni virheetön ja täydellinen pakkaus :) Oon kuullu leikkaus-hoidosta epilepsiassa,osaatkohan kertoa,mitä se tarkoittaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi, meidänkin silmissä Helmi on täydellinen pakkaus.
   Minun käsitykseni mukaan leikkaushoito toimii epilepsiassa, niillä henkilöillä, joilla epikohtaus lähtee aina tietystä osaa aivoja. Ja siis tätä kohtaa tai tämä kohta sitte leikataan. Helmillä kohtaukset lähtevät ilmeisesti kovin syvältä aivoista ja näin ollen hänelle leikkaus ei ole vaihtoehto.

   Poista
 3. Kurja kaveri tuo epi. Saisi jo hellittää otettaan! Jospa rakkaat idästä saisivat piristettyä teitä kaikkia ja vaikka karkoitettua tuon epin...

  Voimia, iloa ja enkeleitä tulevaan viikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin saisi ja idän ihmeet saisivat ihmeitä tehdä! 😝

   Iloa ja enkeleitä myös sinun viikkoosi! ❤️

   Poista
 4. Voimia koko perheelle, pidetään peukkuja että oireet alkaisivat mahdollisimman pian helpottamaan. :-)

  VastaaPoista
 5. tuo eka ei näy "Tässä lievä poissaolo..."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näkyy se. Ja kurjaa katottavaa on. Kännykällä ehkä ei. Mutta isommalla koneella kyllä. Helmi on ihan "pihalla"...

   Poista
  2. Joo, valitettavasti nuo videot eivät näy mobiililaitteilla ja omat tietotekniset taitoni eivät kyllä riitä asian selvittämiseen... Toivottavasti pääset katsomaan niitä "oikealta" tietokoneelta.

   Poista
  3. mä katoin läppärillä ja vaa yhen kerran näkyny kun oon avannu tän blogin

   Poista
  4. itsekin käytän läppäriä ja näkyvät joka kerta. oliskohan tietokoneen asetuksista, evästeistä tai muista johtuvaa? lisäksi voi koittaa mennä youtuben kautta, koska siellähän ne sijaitsevat (?) jos tietokoneesi ei jotenkin ymmärrä käsitellä videota blogissa

   Poista