kuva

kuva

sunnuntai 15. helmikuuta 2015

7/2015

Helmin selkäleikkauksen myötä meille tuli iso ongelma: emme enää saaneet Helmiä hänen omaan autoistuimeensa. Se vaati niin paljon selän taivuttamista, että terässelkä ei siihen yksinkertaisesti vääntynyt. Niinpä aloimme pähkimään mikä olisi meille paras ratkaisu. Päädyimme Zitzin car seat prohon. Saimme tämän istuimen apuvälinelainaamosta pitkäaikaislainaan. Istuimessa on kääntyvä alusta, mikä helpottaa lapsen laittamista ja pois ottamista. Huonoahan tässä toki on se, että yhä edelleen tarvitsee tehdä nostoja, mutta ilman niitä emme arjessamme kuitenkaan elä ja eihän Helmiä olla yhtä mittaan autoon ja sieltä pois nostamassa, Mielestämme tämä on Helmille turvallisin tapa matkustaa. Ja mikä parasta: turvavyonä käytetään auton omaa turvavyötä. Istuimessa olevat asennuskorjausvyöt todellakin korjaavat vain asentoa.
Ja koska Helmi ei jaksa kannatella päätään ja istua kroppa suorana, me asensimme istuimen etupenkille, missä penkkiä saa kallistettua taaksepäin. Muutaman kerran olemme ajalleet kaupungille ja takaisin ja hyvältä vaikuttaa. Pidemmälle emme todellakaan voi vielä lähteä, sillä kaikki tärinä sattuu yhä vaan selkään.
Helmi selvästi nauttii uudesta matkustuspaikastaan. Näkee ympärilleen todella hyvin ja asentokin on erinomainen. Enää tarvitsee opetella kuninkaallinen vilkutus ohikulkijoille...
Matkustaja


Istuin paikallaan.


Ystävänpäivänä kävimme kaupungilla

ja Helmi sai hienon sydänilmapallon.Tänään saimme pikayllätyskäynnille
ihanan kummipoikamme Vennin.
Niin kiire oli ettei ehtinyt ulkovaatteita riisua,
mutta pappan kanssa kyllä ehti pelata palloa.
Tässä Venni maalivahtina. <3
4 kommenttia:

 1. Tarvitseeko toi istuin jotain telakkaa eli pitääkö se asentaa kiinteästi autoon? Me tarvitaan apuvälineistuin, joka vaan tyrkätään autoon kun autoon (esim. erimerkkiset taksit) ja vöillä kiinni, koska omaa autoa ei ole. Mutta hyvältä ja tukevalta näyttää istuin, kiva että siihen saa erikseen istumista tukemaan remmit plus auton turvavyön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä yhteensattuma taasen, tämä istuin tulikin sitten Helmille =) Me käytiin sovittamassa tätä samaa ja todettiin, että hyvin sopii. Mutta meidän sossu ei saa aikaiseksi päätöstä kiinteästi auton runkoon asennettavan kääntöpenkin asisassa, jos olisi ollut hylätty päätös kiinteästä, niin oltaisiin voitu saada tämä apuväline lainaan... Nyt vaan odotellaan päätöstä. Anonyymisti teidän isi sai kehuja voimakkuudestaan ja pituudestaan, sillä mä tuskailin tämänkin kanssa nostamisen hankaluutta ja lähinnä neidin pää osuu katoon kun yritän hätä tähän nostaa. Tarvitsisin siis kolmannen käden ohjaamaan päätä samalla kun kaksin käsin nostan vartalosta. No ylläripylläri eivät antaneet suositusta kolmannesta apuvälinekädestä äidille... ihme homma ;)
   Tässä on siis auton penkkiin kiinteästi remmeillä asennettava käätöjalusta, jonka avulla penkki kääntyy 90 astetta niin että lapsen voi nostaa tähän kasvot nostajaan päin, eikä tarvise yrittää pujottaa lasta. Uskoisin että tätä istuinta saa ilman tuota käätöjalustaakin. Ja tukiliivin lisäksihän tähän tarvitaan auton turvavyö, jolla kiinnitetään sekä istuin että lapsi.

   Poista
  2. Tuo istuin ei siis tarvitse mitään telakkaa, mutta täytyy joka tapauksessa kiinnittää hyvin auton istuimeen. Jos istuin vaan laitetaan penkille ja lapsi siihen ja turvavyö kiinni, niin silloin käy niin, että lapsi puristuu turvavyön ja istuimen väliin (tai jotenkin näin lalli tätä selitti). Eli ei valitettavasti ole olemassa sellaista istuinta, jonka voisin ihan helposti siirtää autosta toiseen. Meillä tätä kiinnitettiin lähes tunti. Toivottavasti löydätte jonkun turvallisen ja helpon tavan kuljettaa Valoa!
   Paljon halauksia ja enkeleitä teille kaikille! <3

   Poista
  3. Hei Elwiira. Harmi ettette saaneet istuinta. Ja meidän iskä nyt mikään maailman vahvin mies ole. ;) Mutta kummasti ne voimat kasvaa oman laspen kasvun mukana. Meidän auto on myös hieman normaalia korkeampi eli Helmi on suht helppo sinne sujauttaa, ei tarvitse selkää paljoakaan koukistaa. Ja kyllä minäkin hänet vielä istuimeen saisin, mutta käytämme toistaiseksi ainakin Lalli-nosturia. :)
   Aurinkoisia päiviä teidän perheelle!

   Poista