kuva

kuva

sunnuntai 4. elokuuta 2013

Iskän harrastus

Vammaisen lapsen perheissä ei meinaa löytyä aikaa vanhempien harrastuksille tai ainakin meidän perheessä nuo tunnit tuntuvat käyvän vähiin. Emme ole halunneet lähteä siihen, että äiti ja iskä harrastavat, heittävät ylävitoset ovella kun vaihtavat vahtivuoroa. Haluamme viettää aikaa myös perheenä. Kotona kun on aina kuitenkin "pakollisia" tehtäviä, joiden aikana Helmi jää väkisinkin vähemmälle huomiolle.

Lallin harrastus on valokuvaaminen. Ja se kuvaaminen tuntuu aina näin kesän aikana nostavan päätään... Kameraa roudataan mukana kaikkialle (mikä joskus hermostuttaa äitiä, koska isännän kamera painaa ainakin miljoona kiloa ja sitten joka nurkan takana on aina jotain kuvattavaa...)
Lalli laskee harrastukseksi kaiken sellaisen, mikä vie aikaa tai rahaa (tai molempia) niin paljon ettei se ole järjellä selitettävissä... No kuvaaminen veisi aikaa (jos sitä olisi) ja rahaa se vie: aina löytyy uusia lisävarusteita kameraan, mitkä on lähes pakko saada! (Tosin tässäkin täytyy myöntää, että kohtuudessa meillä on pysytty.)

Kuvaaminen on siitä hyvä harrastus, että siihen voimme ottaa Helmin kanssa osaa. Ainakin lähtemällä matkaan ja kiukuttelemalla, kun yhtä kiveä on kuvattu puoli tuntia... Ja Helmi osalllistuu harrastukseen olemalla mallina. Haastava malli onkin, pää ei koskaan pysy paikallaan ja silmätkin menevät kiinni... Lalli tuossa totesikin, että kun hän oppii Helmiä kuvaamaan, niin sen jälkeen hän voi sanoa, että henkilökuvaus on hanskassa... Uskon, että Helmi tekee kaikkensa, ettei se ihan heti ole. Iskähän kyllästyy jos sillä ei ole haasteita! :)

Maisemia on huomattavasti helpompi kuvata ja onneksi myös meidän pihapiiristä löytyy paljon kuvattavaa ja se näyttää eri vuodeaikoina aina uudelta. Ei siis välttämättä tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan...

Alla tämän kesän otoksia. Niin ja äitikin on joutunut assariksi: pitää yrittää jollakin hitsin heijastinkankaalla sohia valoa Helmin kasvoille - miltein menee hermo ja niskat jäykistyy, kun ei saa liikkua, hyvä että edes hengittää. Mutta tätä harrastusta meillä jatketaan ja lupaan, että tekin pääsette siitä "nauttimaan"!
2 kommenttia:

 1. Valokuvaus on aivan loistava harrastus. Siitä on iloa niiiiiiin monelle! (Ja parille vähän vissiin vaivaakin ;) ) Onneksi Lallilla on kotona kaksi niin kaunista kuvattavaa maisemien lisäksi, että eiköhän hän saa harrastustaan jatkaa vielä pitkään...

  Kauneimmat ja puhuttelevimmat kuvat näistä on tuo vihreä lehtikuva ja sen alla Helmi mustavalkoisena!

  Ja KÄÄK, just keksin: Lallin pitää pystyttää valokuvanäyttely sinne teidän navettaan! Sen jälkeen tietenkin vasta, kun siellä on ensin pidetty näyttely Helmin töistä! (Ja sitä ennen minun pitää tulla se siivoamaan...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Joo, kyllä Lalli saa jatkaa harrastustaan... jos kestää kahta kiukuttelevaa assaria...
   Ja siun ehkä kannattaa miettiä mitä keksit: joudut nimittäin pian oikeasti töihin ja kuten tiedät, niin se navetta ei ole mikään kevyt juttu! :)

   Poista