kuva

kuva

maanantai 29. heinäkuuta 2013

Tärkeät kaverit


Tämän loman aikana olemme saaneet kylään monta ystäväperhettä, joilla on lapsia. On ollut ihana huomata miten Helmi nauttii toiseten lasten seurasta. Aiemmin Helmin on ollut vaikea sietää hälinää ja uusia ihmisiä (varsinkin kotona), hän on usein vetänyt itsensä tällaisessa tilanteessa kohtaukseen. Nyt on toisin: mitä kovempi meno sitä parempi! :) Ja erityisesti silloin kun Helmi pääsee "tekemään" jotain yhdessä kavereiden kanssa, niin neiti on ihan täpinöissään. Hän on silloin yksi joukosta.

Jos on mennyt useampi päivä ilman vieraita, niin Helmi selvästi alkaa tylsistyä. Äiti ja isä ovat ihan kalkkiksia, eikä ne keksi mitään kivaa, eikä niistä lähde tarpeeksi ääntä.
Vieraiden lasten ei edes tarvitse leikkiä Helmin kanssa, riittää kun he touhuavat siinä ympärillä ja välillä käyvät moikkaamassa Hemppaa...

On ollut myös ihana huomata kuinka luontevasti lapset Helmiin suhtautuvat ja kuinka hienosti he ottavat hänet huomioon rajoitteista huolimatta. (Toki tämä korreloi ihan suoraan lasten vanhempien suhtautumiseen, mutta onneksi ystäviimme lukeutuu viisaita ja avarakatseisia ihmisiä! :))

Mistäköhän saisi vuokrata lapsia arki-iltoihin kun työt taas alkavat?Kavereiden ympäröimänä

6 kommenttia:

 1. Kuulostaapas mukavalta ja kuvistä näkee, että Helmi todella nauttii kavereista.
  Mukavaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi ottaa kaiken irti kavereiden seurasta! :) Aurinkoista kesän jatkoa myös sinulle Andie!

   Poista
 2. Kaverit ja ystävät on meille kaikille todella tärkeitä, miksipäs ei siis Helmillekin! Ja taas jos Helmi kelpuuttaa kaverikseen, niin se vasta jotain onkin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja Helmi kelpuuttaa kavereikseen kaikki aidot ja sydämelliset ihmiset! :)

   Poista
 3. Kylläpä riittää kuvissa lapsia! Voin vaan kuvitella, minkä hälinän ovat saaneet aikaan. :) Valollekin muut lapset ovat tärkeitä ja mielenkiintoisia. Muutoinkin kuulostaa tutulle tuo, että vieraat ihmiset (varsinkin omassa kodissa) jännittävät. Onneksi kasvua tapahtuu tähänkin suuntaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hälinä on kyllä ollut yllättävän pientä! :) Tuo oma lapsonen saa joskus yksin kovemman melun aikaiseksi... :)
   Ja siedätyshoito näyttää olevan tehokasta näiden vieraiden suhteen!

   Poista