kuva

kuva

sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Adventtia

Pikaisesti tulin ilmoittamaan, että täällä kaikki kunnossa. Tunnit vaan vuorokaudessa käyvät vähiin... Olen siis palannut tiistaina töihin ja sekä töissä että kotona piisaa askaretta. Koneellekaan en ehdi ja sitten kun on hetki aikaa, niin vietän sen mielummin Helmin seurassa.

Minun tautini on siis jo lähes hellittänyt otteestaan - ainoastaan autolla ajo pimeällä tai lumisella tiellä ei suju. En lainkaan pysty hahmottamaan tietä... Ajelen siis valoisalla kunhan lumet ovat sulaneet! :) Toivottavasti tämäkin vaiva pian häviäisi.

Helmikin voi hyvin. Ainoa kiusaava tekijä on runsas kuolaus. Nyt olen sen syytä pohtinut viikon ja perjantaina mietin voisiko johtua meidän pyykinpesuaineesta. Olen aina pessyt vaatteet hajusteettomalla pesuaineella ja nyt noin kaksi kuukautta sitten vaihdon tuoksulliseen... en tiedä mitä ajattelin... No, päätin nyt kokeilla josko tuo olis kuolaamisen syy. Eli tämän viikonlopun olen sitten pessyt pyykkiä ja silittänyt, pessyt ja silittänyt. Nyt todella toivon, että tämä auttaa!

Ulos emme ole päässeet, liikaa tuulta ja pakkasta Helmille, mutta talven olemme tänne saaneet! Ihanaa! Kyllä ilmatkin vielä sellaiseksi muuttuvat, että pihalle pääsemme.

Niin ja tänään olemme vihdoin kahden vuoden odotuksen jälkeen päässeet omaan saunaan! :)
(Laitan siitä kuvia myöhemmin.)

Palaan ajan kanssa. Ja kuvien.

Enkeleitä teidän kaikkien viikkoon!

6 kommenttia:

 1. Onnea uuteen saunaan! Kuvia odotellessa ;) Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Lempeät on löylyt. :) Yritän joku päivä ehtiä niitä kuviakin laittaa.

   Poista
 2. Onnea adventtisaunaan!
  Ja ihanaa, että kaikki on kunnossa ja Niina taas jaloillaan.
  Enkeleitä teidän arkeen ja joulunodotuksen iloa myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä, kaikki on taas paremmin kuin hyvin!

   Poista
 3. Heipparallaa täältä Helsingistäkin!
  Ihanan nautinnollisia saunahetkiä! Voin vain kuvitella sen uuden saunan lämmön napakkana pakkaspäivänä... Fiilistelen näin vanhan kerrostalon asukkaana ja haaveilen omasta saunasta :-)
  Mutta nyt olikin pakko puuttua tuohon Helmin tilanteeseen. Helmiltähän oli jo pari (?) etuhammasta lähtenyt vaihtoon, eikö vaan? Näihin aikoihin alkavat myös ne ensimmäiset pysyvät takahampaat puhkeamaan. Voisiko tuo olla yhtenä tekijänä kuolan erityksen lisääntymiseen? Oliko silloin syksyisellä hammaslääkärireissulla puhetta kuutosista? Ajattelin vain huomioida tuonkin seikan, ennen kuin kolmatta kertaa peset ja silität kaikki vaatteet vain hajustetun pesuaineen vuoksi. Eli puhkeavat molaarit yhdistettynä syljenerityksen lisääntymiseen?

  Lämpimät terveiset pakkasen puremasta pääkaupungista!
  Riikka Verna Sanni Tommi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi Riikka! Helmillä todellakin on ollut puhkeamassa jo vaikka kuinka kauan alatakahampaat. Ne ovat välillä ihan kuin valkoiset tulivuoret ja sitten taas painuvat alas, (siis ikenet) eikä itse hampaita näy vieläkään. Uskon, että myös se aiheuttaa kuolaamista, mutta kun sen määrä on ollut niin valtava, niin ajattelinpa joutessani kokeilla tuota pyykkiurakkaa...
   Meidän oma hammaslääkäri ei ottanut lainkaan kantaa tuohon kuolaamisasiaan, kun sitä kysyin.

   Ihanaa joulun odotusta teidän perheelle!

   Poista