kuva

kuva

lauantai 14. huhtikuuta 2012

MSAS

Kävimme pääsiäismaanantaina MSAS-analyysissa Turussa. Kiitos paljon Elinalle, että hän järjesti meille ajan pyhänä.
Olimme käyneet aiemmin vuosi sitten, kun olimme niin epätoivoisia Helmin refluksin suhteen, eikä koululääketiede pystynyt auttamaan. Tuolloin analyysin tuloksena oli, että supistimme Helmin ruokavalion kanaan, riisiin, mustikkaan, puolukkaan ja intiaanisokeriin. Kuulosti hurjalta, mutta päätimme kokeilla. Ja iskän epäilyistä huolimatta Helmin olo alkoi kohentua! Vointi parani silmissä ja paino alkoi nousta. Ja refluksi helpotti. Refluksiahan oli tutkittu mittauksella ja tähystämällä, eikä ne olleet antaneet mitään selvyyttä. Siis vika ei ollut rakenteellinen. Myös ruoka-aineallergioita oli tutkittu, mutta mitään ei ollut löydetty. Ja voin kertoa, etten aina ole saanut ihan hyväksyviä katseita ja kommentteja, kun olen lääkäreille tai ravitsemusterapeuteille tästä kertonut. Lastensuojeluilmoituskaan ei ole ollut kaukana. Onneksi meillä täällä omalla lastenpolilla on niin ihana lääkäri, että hän ei syyllistä. Nytkin hän pyysi, että laittaisin hänelle tiedoksi mitä ruoka-aineita saimme lisää ja sovittiin myös kontrollikäynti elokuulle.

Uskon myös, että kropan hallinnan parantuminen on tämän ruokavalion syytä, tietysti siinä on myös hurja treenaus takana! Ja siitä kiitos fysioterapeutille sekä Terhille!

Tällä kertaa saimme paljon paremmat "tulokset"- Analyysin mukaan Helmin vatsa sietää nykyisin paljon uusia ruoka-aineita: perunaa, bataattia, maissia, hirssiä, tattaria, lammasta, hirveä, poroa, vadelmaa, aprikoosia, persikkaa, päärynää, avokadoa, kesäkurpitsaa, kurkkua ja salaattia. Wau! Tässähän tulee ihan runsauden pula. Tosin äidin on pakko painaa hieman jarrua, ettei vaan mennä pers edellä puuhun... Aloitamme aina yhdellä ruoka-aineella ja kokeilemme sitä n. neljä päivää ja jos ja kun Helmin vatsa ei ala oireilemaan, lisäämme taas uuden!
Näiden lisäksi aloitimme jo Helmille monivitamiinivalmisteen ja sitä ainakin tunnutaan sietävän.
On todella mielenkiintoista nähdä miten tämä kaikki vaikuttaa Helmiin.

Ainoa mysteeri on, että yhä edelleenkään Helmi ei siedä pisaraakaan rasvaa! Harmittaa, kun lääkärit eivät oikein usko näihin vaihtoehtoisiin hoitoihin. Olisi niin mielenkiintoista, jos joku alkaisi hieman selvittää mistä tämä voi johtua... Toistaiseksi ainoa vaihtoehto on se, että iskä ja äiti yrittävät opiskella rasva-aineenvaihdunnan saloja ja ymmärtää jotain. Tätä varten toivoisin lisää tunteja vuorokauteen...
Onneksi tuolla sallittujen ruoka-aineiden listalla on avokado, jospa siitä tulisi edes jotain rasvan tyylistä.

Analyysissä tutkittiin myös Helmin ranka, mistä löytyikin hyvin paljon lukkoja ja jumeja. Keskustelin näistä Helmin fysioterapeutin kanssa ja hän alkaa pikkuhiljaa manipuloida niitä lukkoja auki. Mietittiin vaan, kuinka paljon Helmin kropan hallinta helpottuu, kun nämä jumit saadaan auki...

Edellisellä kerralla analyysi osoitti, että Helmin elinvoima ja sydän olivat hyvin heikkoja (ihmisen hyvinvointihan lähtee suolistosta). Nyt ne olivat nousseet oikein korkealle!
Hermosto ja haima eivät toimineet kunnolla, mutta katsotaan mitä tapahtuu kun saamme ruokavalion laajemmaksi. Menemme analyysiin seuraavan kerran heinäkuussa ja silloin se tehdään myös äidille!

Täällä me käymme:
http://www.terveysanalyysi.fi/msasprofessional

ja voin lämpimästi suositella jokaiselle, joka on kiinnostunut omasta hyvinvoinnistaan. Toki vielä tarkemmin osaan kertoa sitten, kun olen itse testannut kuinka se vaikuttaa minuun!Kuva on talvilomalta (ja vanhan tukan aikaan).
Silloin oli aamuisinkin aikaa nauttia iskän sylistä.


6 kommenttia:

 1. Tervehdys! Teillä on hieno blogi ja suloinen tyttö.

  Meillä on pikkuinen GER fefluxia ja suolistoallergioita sairastava poika.

  Sama ongelma ettei rasvaa ole löytynyt. Olemme ihmetelleet mistä moinen voisi johtua, refluxia pahentaa ja tekee ripulia, ja sitten rasva tulee sulamattomana kakkaan. Mistään muusta ruoasta ei tule yhtä kipeäksi kuin rasvasta. Meilläkin ruokia tosi vähän. Osa terveydenhuollosta ei tiedä tarpeeksi allergioista, ollaan lastenpolilla otettu yhteen ja saatu syyllistäviä katseita, se on väärin että sellaista tapahtuu. Kerroimme lastenpolilla kaikista allergioista ja sitten meiltä tuli lääkäri ja hoitaja kysymään että tahdotaanko antaa kortisoni tabletti jugurtin kanssa. Hoitaja ihmetteli miksi lapsi ei ole rupinen jos on niin allerginen. No eipä oltu voitu kuukauteen mitään kokeilla kun oli koko ajan antibioottikuurilla ja flunssassa.

  Suolistoallergiathan eivät yleensä näy testeissä. Jotkut lääkärit tahtovat vain mustaa valkoisella. Meillä ei verikokeissa ja pistokokeissa allergioita näy, altistuksissa kuitenkin niin isot oireet että loppuvat alkuunsa. Meillä näkyi ger vauvaiässä ph mittauksessa, mutta isompana ei ja silti oireita on yhä, nyt on täysi lääkitys tosin päällä. Välillä refluxia enemmän välillä vähemmän.

  Meidän allergologi on lohduttanut että ennuste on hyvä suolistoallergioissa ja reflux taudissa myöskin. Käymme erkka valovirran vastaanotolla turussa, on aivan mahtava allergologi, yleensä kaikki arvostelijat hiljenevät siinä vaiheessa kun hänet mainitsee.

  Tsemppiä kokeiluihin!

  t. allergisten lasten äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Ja onpa lohduttavaa kuulla, että Helmi ei ole ainoa, joka ei siedä pisaraakaan rasvaa. Onko tätä teillä edes yritetty millään tutkia, että mistä voisi johtua?
   Meidiän hankaluus kun on vielä se, ettei Helmi itse osaa kertoa jos jokin ei sovi. Itku toki kertoo... mutta kyllä paljon jää meidän vanhempien arvailujen varaan. Niin ja kun Helmi on erityislapsi, niin valitettavan moni lääkäri ajattelee, että niillä nyt vaan on kaikenlaista.

   Mitä varten tuota kortisonia teille tarjottiin? Ja mitä meinaatte sen kanssa tehdä?
   Meilläkin Helmin iho on todella hyvässä kunnossa,mikä osittain selittyy sillä, että iskä jaksaa joka ilta rasvata tytön kiireestä kantapäähän...

   Aurinkoisia kevätpäiviä teidän perheelle, toivottavasti siitepöly ei aiheuta lisää ongelmia!

   Poista
 2. Niina sä olet niin oikealla tiellä tuossa ruokavalion merkityksessä. Uskokaa vaan siihen.
  Oletteko kokeilleet sietääkö Helmi kookosöljyä (kylmäpuristettu)?
  Itse olen hurahtanut siihen ihan täysin. Iho tuntuu niin pehmeältä kun sitä syö.
  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä me tähän lujasti uskommekin. Ei olla kokeiltu kookosöljyä - msas-analyysin mukaan ei siedä sitäkään. Eikä nyt oikeen uskalleta kokeilla, kun jokainen rasvakokeilu on johtanut kamaliin vatsakipuihin sekä kohtauksiin. Katsellaan mitä näyttää seuraavan analyysin tulokset - josko sitten?

   Poista
 3. Millaiset kokemukset analyysistä on nyt sekä tyttären että äidin osalta? Itse pohdin miten edetään oman refluksikon kanssa. MDD:n testit otettu, mutta tilanne edelleen hankala ja tulokset ristiriitaiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin positiiviset. Helmi jatkaa edelleeen hyvin suppealla ruokavaliolla (meidän piti perua toukokussa MSAS-kontrolli, kun ei voitu siitepölyn takia liikkua ulkona). Oma oloni on välillä hyvä ja välillä ei niin hyvä. Minä olen käynyt myös funktionaalisella lääkärillä ja hän sanoi, että on jollain asiakkaalla todennut, että tämä MSAS korreloi suht hyvin MDD:n testien kanssa (koululääketieteen testien kanssa ei niinkään). Suosittelisin kyllä käymään, jos vaan jossain lähelläsi on mahdollista. Minulta esim. löytyi MSAS:ssa loisia suolistosta ja ne saatiin "tapettua" sillä laitteella. (Tosin insinöörimieheni hieman epäilee tätä, muttei voi kyllä kokonaan kieltääkään sen hyviä vaikutuksia). Jos haluat tietää enempi, niin ota yhteyttä tuohon mama.laukkanen sähköpostiin...

   Poista