kuva

kuva

sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Perussetti

Miten meidän viikonloppu kuluu?
Pyykkäystä, silitystä ja siivoamista - tietty. Toki paljon muutakin. Ulkoilua aina sään salliessa, mikä tarkoittaa ettei kovaa tuulta, niin kuin lauantaina (tulee kohtaus), eikä liikaa pakkasta (tänään -12 astetta oli sopiva puoleksi tunniksi), ei liian kuuma eikä kaatosade. Rajoitteita on, mutta kerran päivässä yritämme ulos, koska Helmi siitä niin kovin nauttii. (Terhi ulkoiluttaa arkisin, sillä illat ovat meille siihen liian lyhyitä!)

Yksi kaupassa käynti. Yleensä sen hoidan minä: jonotan lauantaina minuuttia vaille aamukahdeksan kaupan oven takana (kera mummojen) ja nopeasti tarkan listan kanssa kauppa läpi ja kotiin. Shoppailu ei ole vahvin lajini, ei mikään shoppailu. Tämä riittää minulle. Arkisin täydennän vaan varastoja.

Viikonloppuun mahtuu myös hetkiä perheen kanssa sekä itsekseen. (Itsekseen tarkoittaa lähinnä 40 minuuttia infrapunasaunassa, mutta se on paljon se.)
Hieman televisiota ja hieman liian paljon ruokaa. Viikonloppuun täytyy mahduttaa myös valmisteluja seuraavan viikon helpottamiseksi, jotta arki-iltoihinkin jäisi edes hetki hengähtää (salkkarit).

Kaikki nämä toimet tehdään tietysti Helmin rytmin mukaan. Ruokailu, nukkumiset (niin ja plussana äitikin saa nukkua neidin kanssa päikkärit!) ja lääkkeet hoidetaan kellon tarkasti.
Eniten muutoksia aiheuttaa Helmin olo ja kohtaukset. Eilen esimerkiksi oltiin lähes koko päivä poissaoloissa, mutta tänään on ollut taas paljon parempi päivä (magnesiumin lasku siis toimii).
Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että esim. ruokailut sujuvat nopeammin kun Helmi voi hyvin. Huonona päivänä voi mennä yhtä ruokailua kohti tuntikin, kun hyvänä päivänä hotkitaan vartissa.
Nämä ajat kertoo viidellä, niin ymmärtänee vaikutuksen koko päivän kulkuun!

Nyt siis ollaan iltapuuroa vaille käsitelty tämä viikonloppu ja innolla odotamme uutta viikkoa! Uskomme, että päiväkotiin päästään! :)

Tässä Inkvisitorista hieman useampi kuva.
Arvaatte varmaan, ettei tästä tulee osaa meidän sisustuksessa.
Onneksi laitteen saa näppärästi kasaan ja auki ja voi säilyttää poissa silmistä.


 
Lihasbiopsian jäljiltä hyvin parantunut arpi.


 
Tänä viikonloppuna äiti pääsi kampaajalle.
(Se ei kuulu normi viikonlopun peruskattaukseen, vaan tapahtuu viiden viikon välein.)


 
Sunnuntaisin on aikaa tehdä ruokaa muullakin tyylillä kuin äkkiä vatsan täytettä.
Saksanpähkinä, sinihomejuusto ja tuore päärynä ovat muuten taivaallinen makuyhdistelmä salaatissa!


4 kommenttia:

 1. Jahas... mä tiedän taas mitä ruokaa tilaan, kun seuraavan kerran tulen käymään. Samalla sitten vähän jumppailua tuolla komealla härvelillä, jos Helmi antaa luvan kokeilla sitä. Eikö se muka sulautuisi sisustukseen, jos sutis vähän maalia pintaan? ;o)

  VastaaPoista
 2. Milloinkahan se seuraava kerta on?!!! Ja ei se sovi sisustukseen, vaikka miten maalais, se on yksinkertaisesti niin massiivinen, ettei se mahdu mihinkään... :)

  VastaaPoista
 3. Todella mahtavasti on Terhin Appiukko suunnitellut inkvisitorin, jos en kerran saa vielä kasaankin! Upeaa! Helpottava kuulla, että poissaoloja oli jo vähemmän. Jospa se olisi magnesiumista... Hyvä, että teillä on käytössä "helmitaulu". Se varmasti helpottaa muistamista. Ja silloin ei tarvitse itse pitää kaikkea mielessä ja muistissa. Tuon viimeisen kuvan päällä kuolaan minäkin... Nam!

  VastaaPoista
 4. Voi kuule.... enpäs osaa sanoa, mutta tuskin ehdin vielä synttärikakkuani sinne syömään. Eiköhän se kuitenkin kesän vihreää aikaa ole, kun vihdoista viimein kaikki nämä lukutoukan hommat ohitse ja mulla loma alkaa :) Ollaanpa kuulolla noista uusista rautaisannoksista!

  VastaaPoista