kuva

kuva

maanantai 23. toukokuuta 2011

Arjen apuja

Hissi - ilman sitä elämä 2-kerroksisessa kodissa olisi mahdotonta!

Silmälasit - tyyliä vammasta huolimatta.Gastrostooma - ruokintaletku suoraan mahaan.


Suihkualusta - säästää äidin ja isän selkää."Näkövammavalo" - riittävästi epäsuoraa valoa, ei häikäise.Pukeutumispenkki - mahdollistaa pukemisen istualleen.Zitzi-tuoli - syöttötuoli päiväkodissa.Tumble Forms - apuväline suoraan 70-luvulta - toimii!Rattaat - vauhtia ja vaarallisia tilanteita, kun sää ja allergiatilanne sen sallii.Panda-tuoli - kaikkeen toimintaan.Seisomateline - tunti päivässä ja luut vahvistuu!


Tässä osa meidän arkea helpottavasti vempaimista. Joukko pienempiä löytyy vielä. Ilman näitä emme selviytyisi arjesta mitenkään ja tämä varmaan osaltaan valaisee, miksi matkustelu on lähes mahdotonta. Saa olla aikamoinen taikuri, että edes välttämättömät pystyy pakkaamaan autoon, insinööriltäkään kun se ei tunnu sujuvan!


Ja onneksi ei tarvitse pankkia ryöstää, että nämä kaikki saa hankittua: sairaalaan apuvälineyksiköstä saa suurimman osan näistä pitkäaikaislainaan. Silmälaseihin saa maksusitoumuksen näkövamman perusteella, (Helmillä näkövammaprosentti on 100%) mutta sitoumus kattaa ihan peruslasit. Helmi joutui viikkorahoistaan maksamaan erotuksen, kun halusi välttämättä Hello Kitty-pokat!


Hissi ja erikoisvalaisin kuuluu vammaispalvelulain mukaisiin asunnon muutostöihin (tietty aina tapauskohtaisesti ja perustellusti).


Gastrostooma eli nappi mahaan laitettiin turvaamaan Helmin ravinnon saanti. Onneksi neiti kuitenkin syö pääsääntöisesti suun kautta ja se onkin meillä vain varaventtiilinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti